СЗО није добила никакве доказе од САД

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографија Светска здравствена организација
 Светска здравствена организација  - Sputnik Србија
Пратите нас
СЗО није добила доказе или податке од владе САД који би поткрепили тврдње председника Трампа да је коронавирус створен у лабораторији.

Светска здравствена организација није добила никакве доказе нити податке од америчке владе који би подупрли тврдње председника САД Доналда Трампа и државног секретара Мајка Помпеа да је коронавирус створен у лабораторији у кинеском граду Вухану, изјавио је директор СЗО за ванредне ситуације Мајкл Рајан.

"Из наше перспективе, ово је и даље спекулација", рекао је Рајан новинарима у Женеви.

Он је поновио да докази које има здравствена агенција УН и савети које је добила указују на природно порекло коронавируса.

Помпео и Трамп тврде да су видели доказе који сугаришу да је корона вирус потекао из лабораторије Института за вирусологију у Вухану.

"Ако су ти подаци и докази доступни, онда је на влади САД да одлучи да ли ће их и када поделити, али је за СЗО тешко да делује у информативном вакуму по том конкретном питању", рекао је Рајан.

Он је додао да је СЗО као, како је навео, свака организација која функционише на основу доказа, жели да добије било какве информације које указују на порекло вируса, преноси АП.

Прочитајте још: 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала