Беч жели да постане први град у Европи потпуно покривен 5Г мрежом

CC0 / Pixabay / Беч
Беч - Sputnik Србија
Пратите нас
Тренутна ситуација изазвана пандемијом корона вируса показала је колико је дигитална комуникација постала важна за сва подручја живота. Члан бечке градске владе за дигитализацију Питер Ханке (Петер Ханке) је стога поставио циљ: „Беч би требао постати први град у Европи потпуно покривен 5Г мрежом“.

Програмом финансирања вредним 20 милиона евра Град Беч сада осигурава да се брзо изврше потребна улагања у ширење мреже, преноси портал „Бука“ писање агенције „Фена“.

„За Беч као најбољи град за живот неопходна је добра понуда комуникацијске технологије. Уз ширење широкопојасне мреже помоћу оптичке технологије, мобилна комуникација једно је од основних обележја која чине изванредно место за живот и савремену пословну локацију с најновијом технологијом. 5Г је најновија генерација мобилне мреже и мобилни интернет постаје све важнији. То примећујемо и сада у кризи. Зато подржавамо брзо ширење 5Г мрежу у Бечу са 20 милиона еура“, рекао је Петер Ханке, члан градске владе за финансије и дигитализацију.

Директор Телеком Аустриа Групе Маркус Граусам нагласио је да је дигитализација данас важнија него икад и може нам помоћи да боље превазиђемо ову кризу.

„Добро развијене, стабилне широкопојасне мреже основа су за искориштавање дигиталног потенцијала, а 5Г је кључна технологија за дигитализацију пословне локације. Почетком године започели смо с највећом 5Г мрежом, у Бечу већ постоји 60 локација. За даље ширење, нови програм финансирања Града Беча за коришћење властитих градских базних станица важан је допринос 5Г стратегији и дигиталној будућности“, рекао је Граусам.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала