Борба за историјско сећање о Другом светском рату /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Слике срушених или измештених совјетских споменика у Европи све су бројније како се ближи обележавање 75. годишњице Дана победе над фашизмом. Не престају ни покушаји Запада да ревидира тај историјски период и стави га у контекст актуелних политичких обрачуна, чак ни у доба када се читав свет бори с пандемијом.

Могу ли историчари да надгласају политичаре? Како Русија води борбу за историјско сећање о Другом светском рату? Ко су јој у томе кључни савезници? Како ће ове године бити прослављен Дан победе? Ову тему у емисији „Свет са Спутњиком“ анализира историчар др Александар Животић. А како ће Русија обележити ове године Дан победе, говори руски друштвени активиста, представница фабрике руских звона Наталија Шатиљина.

Емисију уређује и води Тања Трикић.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

► Европа упорна: Од Русије као великог победника начинити „империју зла“

► О овоме се не говори: Са чиме се Црвена армија суочила приликом напада на Берлин

► „Незамисливо“ — савезнички план да бомбардују СССР одмах након Победе

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала