Бугарски председник: Одлука о набавци оружја не сме да остане у рукама политичара

Пратите нас
Бугарски председник Румен Радев обратио се становништву поводом Дана бугарске војске. Шеф државе захвалио је припадницима Оружаних снага на њиховој професионалности и посвећености.  

Радев је рекао да је војска коначно кренула путем модернизације након деценија током којих је преживљавала експерименте и смањења. Он је скренуо пажњу на чињеницу да одлука о набавци новог наоружања не сме да остане само у рукама политичара.

Набавка новог оружја је изузетно потребна, али мора се одвијати у складу са рационалним и јасним критеријумима и процедурама и јединственим приступом свих родова војске. Стога одлуке о нашој националној безбедности не смеју остати само у рукама политичара. Модернизација је скуп, сложен и свеобухватан процес, али је у суштини овог процеса пре свега човек – његова професионална припрема, развој каријере и социјални статус“, нагласио је бугарски председник.

Радев је раније више пута критиковао куповину америчких авиона Ф-16: тендер у којем су учествовали и италијански „Јурофајтер“ и шведски „Грипен“, председник је назвао тријумфом лобирања и обратио пажњу на чињеницу да ће амерички авиони коштати много више него што је влада првобитно била спремна да потроши.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала