Како помоћу технологије спортисти имају боље резултате

Пратите нас
Тема вечерашње емисије „Технограм“ је спорт и како је технологија омогућила да из године у годину резултати спортиста буду све бољи.

Сведоци смо константног обарања рекорда у спорту. Човек иде преко својих граница које су некада пројектоване захваљујући напредним методама у технологији. Некада се сматрало да нико неће моћи да истрчи маратон испод два сата или баријеру од четири круга од 400 метара у року од 4 минута. Некада незамислива времена и подвизи данас су питање стандарда у професионалном спорту. Арбитрима у фудбалу је на располагању ВАР технологија која је донела много контроверзи, иакo се смaтрало да ће решити фактор људске грешке. Популарно „соколово око“ уведено је почетком 21. века на тенискe теренe и значајно је подигло ниво доношења праве одлуке, док се технологија „фото-финиша“ први пут користила још давне 1912. године на Олимпијским играма.

Како је технологија изменила спорт у протеклих 20 година? Да ли су опрема и методе тренинга допринели константном обарању рекорда? Како путем апликације вежбати и остати у форми и шта ће бити са спортом након пандемије?

О овој теми у емисији „Технограм“ говоре Милан Стронгмeн Јовановић, први персонални онлајн тренер у Србији и Верољуб Змијанац, директор „Спортит“ агенције.

Технограм Јовановић Змијанац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала