Манифестација „Мај месец математике“ први пут у — виртуелном простору

© Фото : Милован Миленковић Мај месец математике
Мај месец математике - Sputnik Србија
Пратите нас
Манифестација „Мај месец математике“, која се организује већ девету годину заредом, биће одржана и ове године, од 7. маја до 1. јуна, али овог пута у виртуелном формату због ванредног стања — уместо у јавном простору, програм ће се одвијати на сајту м3.рс.

Највећа национална научнопопуларна манифестација „М3 — Мај месец математике“, за чију организацију су задужени Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ, биће одржана у виртуелном простору, први пут ове године, a њени виртуелни садржаји намењени су свим генерацијама.

© Фото : Спутњику уступила Љиљана ИлићПрви пут ове године, манифестација ће бити одржана у виртуелном простору
Манифестација „Мај месец математике“ први пут у — виртуелном простору - Sputnik Србија
Први пут ове године, манифестација ће бити одржана у виртуелном простору

Тема овогодишње манифестације, „Математика у покрету“ подразумева истраживање математичких поставки помоћу чула, кретања и интеракције са светом око нас.

Као и претходних година, циљ манифестације је да прикаже значај математике, њену свестраност, повезаност са другим наукама и да допре до сваког заинтересованог појединца, као и да пробуди истраживачки дух.

© Фото : Спутњику уступила Љиљана ИлићТема манифестације подразумева истраживање математичких поставки помоћу чула, кретања и интеракције са светом око нас
Манифестација „Мај месец математике“ први пут у — виртуелном простору - Sputnik Србија
Тема манифестације подразумева истраживање математичких поставки помоћу чула, кретања и интеракције са светом око нас

Овог пута на сајту м3.рс за посетиоце су припремљене радионице, научнопопуларна предавања и виртуелне туре тродимензионалних модела експоната.

Ова година је посебна и по томе што се у Србији први пут слави Међународни дан жена у математици — 12. мај. Тим поводом ће бити организован и Научни кафе „И математика је женског рода“, који ће се одвијати у два онлајн сусрета, 12. и 26. маја у 18 сати.

© Фото : Милован Миленковић Виртуелни садржаји намењени су свим генерацијама
Манифестација „Мај месец математике“ први пут у — виртуелном простору - Sputnik Србија
Виртуелни садржаји намењени су свим генерацијама

Дан након првог Научног кафеа, 13. маја, посетиоци ће моћи да погледају филм „Тајна површине“, посвећен Марјам Мирзахани, првој жени добитници Филдсове медаље. У сарадњи са Залафилмом, посетиоцима ће бити омогућен „слободан улаз“ на филм регистрацијом на овом линку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала