Министар пред сменом, певачи морају да плате: Оштре казне због корона-журке /видео/

CC0 / Pexels / Прослава, журка, забава
Прослава, журка, забава - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар пред сменом, новчане казне које певачи морају да плате, смена начелника болнице и функционера Министарства здравља, епилог су велике корона-журке у Сарајеву коју је полиција прекинула.

Рођенданска журка познатог сарајевског хирурга Јусуфа Шабановића, у понедељак у касним вечерњим сатима у ресторану „Голф“, на којој су били и многобројни естрадни уметници и политичари, изазвала је праву буру у Босни и Херцеговини, преносе Новости.

Журка, забава, прослава, ноћни клуб, дискотека, кафић - Sputnik Србија
Министар, декан, лекар и познати певачи на корона-журци: Полиција прекинула забаву /видео/

Новчане казне и осуде јавности и политичара због непоштовања прописаних мера у време пандемије короне (забрана окупљања, затворени ресторани, социјална дистанца...) зарадили су певачи Халид Бешлић, Хари Варешановић, Шериф Коњевић, Семир Церић Коке и Слађана Мандић, као и бизнисмен Зијад Блекић и декан Ветеринарског факултета Нихад Фејзић, али и министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, иначе члан СНСД, најјаче странке у РС.

Додик: Министар Кошарац је завршио свој политички пут

Јагње на ражњу - Sputnik Србија
Корона-журка и у Босанском Петровцу: Начелник окренуо јагње с друштвом

Милорад Додик, председник СНСД, поручио је да је министар Сташа Кошарац присуством на приватној забави у Сарајеву, на којој нису испоштоване важеће заштитне мере и препоруке током епидемије вируса корона, „написао крај свог политичког пута“ и да „ту нема никакве дилеме“.

Додик, који је и српски члан Председништва БиХ, рекао је да Кошарац није и више не може бити његов најближи сарадник, те да се СНСД ограђује од његовог поступка, који снажно одбацује и не прихвата.

Министар Сташа Кошарац је упутио извињење јавности због свог понашања и поручио да је спреман да сноси одговорност.

Певачима новчане казне од 30.000 динара

Исмир Јуско, министар унутрашњих полова Кантона Сарајево, изјавио је да су свим учесницима забаве на лицу места издати прекршајни налози од 500 КМ (око 30.000 динара), док власнику објекта прети казна од 2.000 до 10.000 КМ (од 120.000 до 600.000 динара).

„Поред затечених 16, идентификоване су још три особе, које су биле учесници забаве у угоститељском објекту“, поручио је министар Јуско.

Хари Варешановић је у изјави за сарајевске медије поручио да је спреман да сноси одговорност и да је дошао у најбољој намери, само да честита пријатељу рођендан.

Хирург - Sputnik Србија
Хирург Јусуф Шабановић смењен због корона дернека

Шериф Коњевић је био много оштрији у изјави. Он је рекао да је отишао на рођендан да уручи поклон доктору, који је његов пријатељ, те да није било много људи.

„Отишао сам само да доктору дам поклон, пошто је Јука мој велики пријатељ. Није било много људи, кренуо сам да певам, и то не целе две песме, сео, уручио му поклон. Кад сам отпевао „Животе мој“, што је била докторова жеља, поздравио сам се и отишао“, казао је Коњевић за "Аваз".

Певач је рекао да га је стид државе због „те ситуације“, јер воли своју земљу и све људе који живе у њој:

„Није мене појединаца стид. Кад сам видео алкохол, нисам хтео ни да певам, јер је рамазан. Нећу да будем део тога, у мојој кући се поштује то, моја жена је верница, и нећу дозволити да будем део ичије пијанке. Они су се наљутили кад сам отишао. А ти који су снимали, нека им је на част“, казао је Коњевић.

Смењен је и слављеник, др Јусуф Шабановић, са места начелника абдоминалне хирургије УКЦ у Сарајеву.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала