Пентагон каже једно, Бела кућа друго: Вирус (ни)је дело човека

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаПентагон
Пентагон  - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник Здруженог штаба америчке војске Марк Мајли изјавио је данас да још увек није познато да ли је нови корона вирус потекао са "влажне пијаце" у Кини, из лабораторије или однеку другде, али је потврдио став САД да није дело човека, јавља Ројтерс.

"Да ли је потекао из лабораторије у Вухану? Да ли са влажне пијаце у Вухану? Да ли однекуд другде? И одговор је: Не знамо", рекао је шеф Пентагона на конференцији за медије у Вашингтону.

Како наводи Ројтерс, ова оцена генерала Мајлија у супротности је са изјавом у недељу државног секретара Мајка Помпеа да постоје "значајни докази" да је корона вирус потекао из неке кинеске лабораторије.

"Постоје бројни докази да је тамо све почело. Од почетка смо говорили да је вирус потекао из Вухана", истакао је Помпео недавно за Еј-Би-Си.

Он, међутим, није директно рекао да ли мисли да је вирус корона намерно пуштен.

Трамп: Расформираћемо радну групу за корона вирус

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да ће Бела кућа постепено расформирати радну групу за борбу против корона вируса у време када земља улази у другу фазу борбе с последицама пандемије.

Током посете фабрици за производњу заштитних маски у Аризони, Трамп је рекао да су потпредседник САД Мајк Пенс и радна група урадили одличан посао, преноси Ројтерс.

"Али сада разматрамо мало другачији облик и тај облик је безбедност и отварање, и вероватно ћемо за то поставити другачију групу", рекао је Трамп.

Упитан да ли то значи да је "мисија обављена" у борби против корона вируса, Трамп је одговорио негативно.

"Не, не уопште. Мисија је обављена када је готово", поручио је Трамп.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала