Последњи дан са полицијским часом: Скупштина од 10 сати одлучује о укидању ванредног стања

© Sputnik / Дејан СимићСкупштина Србије
Скупштина Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Скупштина Србије размотриће данас Предлог одлуке о укидању ванредног стања који је поднела Влада Србије.

Посланици Скупштине Србије започеће данас Другу седницу Народне скупштине за време ванредног стања, на којој ће разматрати предлог одлуке о укидању ванредног стања, који је поднела Влада.

Посланици ће разговарати о Предлогу закона о важењу уредби које је Влада Србије уз супотпис председника Републике донела за време ванредног стања.

Како је објављено у предлогу, биће укинуто 11 уредби које су важиле за време ванредног стање, а односе се на организацију рада, део пореских мера, начин задуживања, учешћу у кривичном поступку.

До ступања на снагу одговарајућих закона, наставиће да важи 15 уредби које се односе на помоћ привреди и пољопривреди, друмском саобраћају, рокове за подношење финансијских извештаја и рокове у управним поступцима.

У предлогу закона пише да ће надлежне изборне комисије 11. маја 2020. донети решења о настављању спроводјења изборних радњи за народне посланике, посланике Скупштине Аутономне покрајине Војводине и одборнике скупштина општина и градова.

"Све до сада предузете изборне радње у поступку спроводјења избора остају на правној снази, укључујући и оне које се односе на потписе бирача о подршци одредјеној изборној листи који су оверени пре доношења решења о настављању изборних радњи", стоји у предлогу Владе.

Одлуку о уводјењу ванредног стања Скупштина је потврдила на седници 29. априла, а тог дана усвојила је и све уредбе које је Влада Србије донела у медјувремену.

Ванредно стање у Србији због корона вируса проглашено је 15. марта тројним потписом председника Републике, Скупштине и Владе, без сазивања парламента уз образложење да је Влада донела уредбу по којој је забрањено окупљање више од 50 људи у затвореном простору.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала