Русија се у три фазе опрашта од мера против короне

© Sputnik / Exhibition of Achievements of National Economy / Уђи у базу фотографијаФонтана у изложбеном центру ВДНХ у Москви
Фонтана у изложбеном центру ВДНХ у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Ограничавајуће мере које су уведене због ширења вируса корона могу почети да се укидају у три фазе, саопштила је шефица руске службе за надзор „Роспотребнадзор“ Ана Попова на састанку са председником Владимиром Путином.
Прва фаза предвиђа могућност бављења спортом на улици, шетњу са децом. Мали објекти у сфери трговине и услуга такође могу почети са радом.

Након тога ће бити дозвољена шетња и наставак рада образовних установа и трговинских центара.

Трећа фаза подразумева отварање паркова и тргова. Притом ће бити обавезно поштовање социјалне дистанце у све три фазе.

Попова је саопштила да ће се приликом укидања ограничења водити рачуна о следећим показатељима: темпу раста броја инфицираних, слободном фонду кревета за хоспитализацију оболелих, као и о броју тестирања, како би се видело колико брзо се шири инфекција у неком од региона.

Руски председник је саопштио на седници да се ситуација разликује од региона до региона. По његовим речима, у неким областима може доћи и до пооштравања мера.

Према последњим подацима, укупан број заражених у земљи достигао је скоро 166 хиљада људи. Последња 24 часа инфекција је потврђена код 10.000 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала