Руски сенатор: План Украјине за „враћање“ Крима — дечје блебетање

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПредседник Комитета Државне думе за односе са иностранством Алексеј Пушков
Председник Комитета Државне думе за односе са иностранством Алексеј Пушков - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков назвао је план украјинских власти за „враћање“ Крима у састав Украјине — „дечјим блебетањем“. 

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изнео је стратегију у три корака украјинских власти за „враћање“ Крима Украјини.

„Први задатак је како задржати окупирани Крим на стратешком дневном реду, да се ово питање не би заборавило. Друго је како осигуравамо ефикасност санкција против Крима. Треће, које додатне међународне инструменте можемо привући како бисмо извршили притисак на Русију“, прецизирао је украјински дипломата.

Напоменуо је да постоји још неколико задатака, од којих је стратешки „како ће Крим бити враћен Украјини“, на шта је руски сенатор рекао следеће:

„План украјинског министра иностраних послова о ’три корака‘ за враћање Крима је дечје брбљање. Први корак је празна идеја, а други и трећи — не функционишу, Кулеба је већ покушавао да направи коалицију против Русије у Савету Европе, није успео у томе и сада смишља ’три корака напред и два корака назад‘“, написао је Пушков на свом Твитер налогу.

Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.

Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је коначно затворено.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала