Нове мере владе за враћање у школе, лична документа, рад кладионица...

© AFP 2022 / PATRICK KOVARIK Кладионица
Кладионица - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Влада Републике Србије донела је одлуку да су за све време трајања опасности од ширења заразне болести ковида 19 грађани и привредници у обавези да се придржавају заштитних мера.

Обустава извођења наставе у просторијама високошколских установа, средњих и основних школа као и обустава рада тих установа на снази је све док траје опасност од ширења заразне болести ковида 19. Одређене образовно-васпитне активности могу се организовати у просторијама установа уз примену и поштовање свих заштитних мера.

Приређивачи игара на срећу могу обављати своју делатност и у објектима који нису већи од 400 метара квадратних, уз примену свих обавезујућих заштитних мера.

Лична документа којима је истекао рок важења за време ванредног стања сматраће се важећим, уколико буду поднети у року од 30 дана од дана престанка ванредног стања.

Влада је усвојила и одлуку о бесповратној финансијској помоћи из буџета РС у нето износу од 30.000 динара месечно, за период од три месеца, лицима који имају статус лица које самостално обавља уметничку или другу делатност у области културе утврђеног од стране репрезентативног удружења у култури у складу са Законом о култури.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да се, упркос престанку ванредног стања и укидању одређених правила, придржавају свих превентивних мера у циљу заштите од заразне болести ковид 19.

„Наша земља је на правом путу и само уз високу личну одговорност грађана Србија ће успешно окончати борбу са вирусом корона“, наводи Влада Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала