Бенкси објавио нови цртеж о борби против вируса корона

© REUTERS / @BANKSY INSTRAGRAMБенксијев цртеж на болници у Саутхемптону
Бенксијев цртеж на болници у Саутхемптону - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски улични уметник који ради под псеудонимом Бенкси, објавио је на Инстаграму нови рад на тему пандемије вируса корона и радницима Националне здравствене службе Енглеске.

На слици се налази дечак у комбинезону. Он се игра лутком обученом као медицинска сестра-суперхерој, која има заштитну маску и униформу. У близини је канта за смеће у коју су бачене лутке Бетмен и Спајдермен.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Према писању „Гардијана“, слика која се зове „Онај који доноси преокрет“ појавила се у ходнику Опште болнице у Саутхемптону. Уметник је тамо оставио белешку здравственим радницима са речима: „Хвала за све што радите. Надам се да ће мој цртеж мало осветлити ово место, иако је црно-бели“.

Касније је Бенксијев портпарол рекао да ће, када се укину сва ограничења, цртеж ставити на аукцију за прикупљање средстава за Општу болницу.

Према последњим информацијама, у Великој Британији регистровано је 201.101 случај заражених вирусом корона, од чега је више од 30 хиљада умрло. 

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове инфекције вируса корона ковид 19 за пандемију. Према последњим подацима у свету је забележено више од 3,82 милиона случајева заразе, а умрло је више од 265 хиљада људи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала