Градски превоз у Београду биће ређи него током летњих месеци

© Sputnik / Радоје ПантовићГрадски превоз у Београду
Градски превоз у Београду - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Јавни градски саобраћај у Београду стартује у петак, а према плановима, ред вожње биће додатно редукован. Од 6 до 9 часова и од 13 до 17 сати поласци ће бити као у јулу и августу, а у периоду између — на пола сата, што је ређе него у летњем периоду.

На улице Београда изаћи ће 1.058 возила, док ће на приградским линијама возити 234 аутобуса. Возила ће саобраћати по летњем реду вожње, који у нормалним околностима стартује од 20. јуна, односно са почетком школског распуста. То значи да ће у граду у старту бити мање возила него што је случај са зимским редом вожње, иако ће по новим мерама у један соло аутобус моћи да уђе само 25 путника.

Градски превоз ређи него током лета

У петак ће јавни градски превоз почети да саобраћа по летњем реду вожње, уз додатне редукције. То значи да ће ван јутарњег и поподневног шпица бити остварен сваки други полазак аутобуса, трамваја или тролејбуса, док ће од 10 до 13 сати и после 21 час возила саобраћати на сваких пола сата, за „Новости“ је потврдио секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Градски превоз моћи ће да користе и деца која иду у вртић или у продужени боравак у школи. Подразумева се да је реч о малишанима до 12 година старости и да су у пратњи родитеља који има одговарајућу путну легитимацију или дневну карту уз радни налог.

CC BY-SA 3.0 / IIAleksandarII / Градски превоз моћи ће да користе и деца која иду у вртић или продужени боравак уз пратњу родитеља који испуњавају услове за вожњу у првој фази повратка превоза у Београду
Градски превоз у Београду биће ређи него током летњих месеци - Sputnik Србија
Градски превоз моћи ће да користе и деца која иду у вртић или продужени боравак уз пратњу родитеља који испуњавају услове за вожњу у првој фази повратка превоза у Београду

Стартују и трамваји 6, 7, 9, 12 и 14

Уз 153 градске, 316 приградских и пет тролејбуских линија, у петак стартује и седам трамвајских. Линије 6, 7, 9, 12 и 14 ће поново радити и све ће осим трамваја 6 поново прелазити преко Савског моста, пошто део од Немањине ка Савској још није завршен, већ само део ка Карађорђевој.

По редукованом реду вожње, у петак ће ићи и линије БГ воза. Коначни редови вожње требало би да буду објављени у четвртак. Надлежни тврде да ће возила бити довољно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала