Новинарки РТ-а прете због извештаја о америчким плаћеницима у Венецуели

© Reuters TVПрипадници војске Венецуеле приводе плаћенике који су покушали да изврше инвазију
Припадници војске Венецуеле приводе плаћенике који су покушали да изврше инвазију - Sputnik Србија
Пратите нас
Дописница телевизије РТ у Венецуели Ерика Ортега почела је да добија претње након што је на Твитеру објавила причу о бившим америчким командосима и инвазији на ову латиноамеричку земљу, пренела је телевизија.

Каракас је раније објавио да је спречена поморска инвазија колумбијских милитаната. Према речима председника Венецуеле Николаса Мадура, циљ операције било је његово убиство.

Мадуро је рекао да су међу заробљеним учесницима оружаног напада била два америчка држављанина, које је он назвао Трамповим личним обезбеђењем. Један од њих признао је да је, према добијеним упутствима, венецуелански председник требало да буде одведен у Сједињене Америчке Државе.

​Медији су након тога известили да је у инцидент умешан бивши припадник Зелених беретки из Сједињених Америчких Држава Џордан Гудро, који је основао приватну компанију за обезбеђење „Силверкорп САД“. Дописница РТ Ортега писала је о њему и осталим учесницима операције на свом налогу на Твитеру.

​„Плаћеници су плаћени за свој посао. Али ја бих са задовољством одрадио овај посао бесплатно како бих свет ослободио Мадурових послушника попут тебе“, пише у одговору компаније „Силверкорп“.

Руска амбасада у Вашингтону прокоментарисала је објаву „Силверкорпа“ и саопштила да „види очигледну претњу новинару РТ“. Дипломате су такође критиковале америчке власти и бранитеље људских права због игнорисања ових извештаја.

Након што су почетком 2019. године у Венецуели започели масовни протести против легитимног председника земље Николаса Мадура, амерички државни секретар Мајк Помпео је изјавио да Вашингтон више неће признавати власт на челу са Мадуром, који је са своје стране објавио прекид дипломатских односа са Вашингтоном.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала