Амерички портал рачуна колико би термонуклеарна бомба разорила Русију

© Depositphotos.com / CurraheeshutterНуклеарна експлозија
Нуклеарна експлозија - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички портал „Ви ар мајти“ израчунао је каква би разарања направила термонуклеарна бомба снаге 10.000 мегатона уколико би била бачена на „срце Совјетског Савеза“.

На развоју оваквог оружја у прошлом веку радио је творац америчке термонуклеарне бомбе, физичар Едвард Телер. Портал подсећа да су Сједињене Америчке Државе одустале од прављења оружја оволике снаге, јер уколико би се бомба искористила, страдало би на милионе невиних људи.

Ово оружје било би моћније и од „Цар бомбе“, најјачег нуклеарног оружја икада детонираног.

Такође се наводи да, уколико би такву бомбу бацили на „срце Совјетског Савеза, смртоносни ниво радијације затровао би огромну територију Западне Европе и, вероватно, САД“.

„Теоретски, такво оружје је могуће направити. Али надамо се да нико не може скупити тим људи, који су толико паметни, али и глупи, да направе ово оружје. На крају крајева, наши нуклеарни арсенали су довољно велики да униште свет неколико пута. Да ли нам заиста треба једна бомба, која има такве могућности“, написао је аутор чланка.

Истиче се да би једна таква бомба могла уништити целе државе, на пример, Велику Британију, Француску, Немачку или Северну и Јужну Кореју.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала