Протест испред Председништва: Обрадовић пробио заштитну ограду, на улазу "Кобре"

© Tanjug / Сава РадовановићБлокада зграде Председништва
Блокада зграде Председништва - Sputnik Србија
Пратите нас
У организацији Грађанског отпора код зграде Председништва одржан је протест на којем су лидери странака опозиције из и око Савеза за Србију, председник С СП Драган Ђилас, Двери Бошко Обрадовић, Радослав Милојичић Кена из ДС и њихове присталице.

Протест је почео у 20 часова аплаузом за медицинске раднике, и пуштањем Марша на Дрину у спомен на преминуле медицинаре, а затим су учесници дували у пиштаљке, лупали у шерпе, ударали у бубњеве и узвикивали "Вучићу лопове" и "Вучићу одлази"..

У једном тренутку је, међутим, Обрадовић са једном групом учесника пробио заштитну ограду и дошао до улаза у зграду, на којем су припадници обезбеђења, "Кобре", преноси Танјуг.

​Није било обраћања, те није било јасно да ли је Обрадовићева "акција" инцидент, некакав "дежави" на прошлогодишње догађаје или део плана, тек после неког времена придружио му се Ђилас, а затим су се повукли и отишли заједно са другим политичарима.

Ђилас је у пролазу рекао да је "велика нервоза међу грађанима и нестрпљење", да су они "дошли да би све било у реду", те да ће "доћи поново".

Срђан Миливојевић, који предводи Грађански отпор, није давао изјаве.

Он је на почетку позвао окупљене да направе ланац око зграде Председништва, али је Обрадовићева акција дала други ток догађајима.

Грађански отпор је "преузео" протесте које је раније организовао 1 од 5 милиона, а присталице су на вечерашњи позвали преко друштвених мрежа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала