Руски стручњаци дезинфиковали психијатријску болницу у Ковину /видео/

© Министарство одбране СрбијеРуски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији
Руски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији - Sputnik Србија
Пратите нас
Стручњаци комбинованог одреда снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Министарства одбране Русије, који се налазе у Србији, превентивно су дезинфиковали Специјалну болницу за психијатријске болести „Ковин“ у Ковину, преноси телевизија „Звезда“.

С обзиром да се ради о једној од пет највећих психијатријских установа у Србији, на болничком и амбулантном лечењу налази се више од 700 пацијената, којима се помоћ мора пружити и у време пандемије вируса корона.

„Веома смо захвални руским стручњацима за предузете мере. Раније су нас посетили епидемиолози који су дали препоруке у вези за организацијом антиепидемијског режима. Тренутно се дезинфикују најважнији објекти. Још једном желим да се захвалим руским стручњацима за њихов напоран рад“, изјавила је директорка психијатријског центра Јованка Петровић.

Руске и српске снаге су у протеклих 24 часа дезинфиковале више од 20 објеката у Новом Саду, Вршцу, Панчеву и Белој Цркви.

Руски војни лекари проценили су и анализирали епидемиолошку ситуацију у Рашкој, Александровцу, Брусу, Кањижи, Новом Саду и Вршцу.

Војни лекари су до сада учествовали у лечењу више од 800 пацијената заражених вирусом корона у Србији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала