Вирус повећао потражњу за оружјем: Редови испред продавница

© Фото : Скриншот, ЈутјубЛовац на дронове
Ловац на дронове - Sputnik Србија
Пратите нас
Акције америчких произвођача наоружања – компаније Sturm Ruger & Co. – порасле су након саопштила о расту продаје оружја у позадини ширења вируса короне, наводи портал MarketWatch.

Генерални директор „Sturm Ruger“ Кристофер Килој рекао је да је у I кварталу продаја компаније порасла за 37 одсто у поређењу са истим периодом прошле године.

Произвођач оружја је саопштио да је у I кварталу нето приход износио 15,3 милиона долара, 87 цента за акцију у поређењу са нето приходом од 13 милиона долара или 74 центи за акцију, пре годину дана. 

Аналитичари сматрају да компанија не пружа довољано података како могли дати поуздане процене.

Провере података које су потребне за куповину ватреног наоружања и које су у надлежности ФБИ, повећане су у марту за нешто више од милион у поређењу са прошлом годином и износе више од 3,74 милиона.

Према подацима које је ФБИ сакупио, у априлу је приметно повећан број провера са 575.000 на више од 2,9 милиона. Када су у марту почеле да важе ограничавајуће мере, стигла су многобројна саопштења о дугих редова испред продавница оружја у Калифорнији и другим местима због страха, везаног за корону.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала