Нови скандал на помолу: Приштина и Тирана спремају заједничку кошаркашку лигу

© SputnikКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовска и кошаркашка федерација Албаније припремају организовање заједничке такмичарске лиге, преноси РТС.

Како јавља дописник РТС са Косова, према замисли у Приштини, лига би требало да стартује на јесен.

„ Преговори око стварања заједничке кошаркашке лиге тзв. Косова и Албаније су у завршној фази и сада већ покушавамо да ускладимо календар такмичења и видимо колико би то коштало и било исплативо за клубове“, пренео је РТС-у Арбен Фетаху, председник кошаркашке организације тзв. Косова.

Он је навео да је идеја Приштине да заједничка лига има осам клубова, по четири са тзв. Косова и Албаније, док су у Тирани за концепт од 12 клубова, по шест са обе стране.

„Намера је промоција клубова и подизање квалитета кошарке“, рекао је Фетаху, не скривајући како каже чињеницу да су кошаркашки тимови са Косова квалитетнији од албанских, додајући да након изласка из епидемије корона вируса и смањења буџета, квалитет клубова можда буде и изједначен.

„Плану је да нови ранг такмичења, буде сличан ранијој Балканској лиги, који би, као готов пројекат касније предложили и кошаркашком савезу Северне Македоније и на тај начин укључили и њихове клубове“, додао је Фетаху и објаснио је да ново такмичење не би значило престанак постојања и организовања актуелне косовске кошаркашке лиге, већ да би се одвијала упоредо.

У косовској кошаркашкој лиги такмичи се девет клубова.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала