Објашњено зашто је тако ниска смртност Jевреја од вируса корона

© Sputnik / Boris PrihodkoСинагога у Москви
Синагога у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Руководилац оделења за односе са јавности Федерације јеврејских општина Русије Борух Горин објаснио је зашто је међу руским јеврејима приметна ниска стопа смртности од вируса корона. У ствари, нема ту никакве тајне: све је у мерама које су на време предузете.

У јеврејској општини која броји 180.000 људи, од короне је преминуло 16 особа, саопштио је Горин, наводи „Тајмс оф Израел“.

Можда се чини да је епидемија поштедела јеврејске општине у Русији, али је само ствар у томе што су биле брзо усвојене мере, сматра руководилац оделења. Руски равини су затворили све синагоге и одложили масовна окупљања пре него што су то наложиле власти. Ова одлука је помогла да се спаси већи број људских живота, каже Горин.

Разлог за атварање, испричао је он, послужио је случај од 9. марта, када је у Москву из Француске на празник Пурим допутовала група студената. Недељу дана касније у једној московској синагоги откривено је 26 случајева инфекције короном, од чега је једна особа умрла.

Главни рабин Русије Берл Лазар затворио је 15. марта горе наведену синагогу, а три дана касније била је забрањена посета свих синагога и религиозних школа у Русији.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала