„Пут за Јалту“: Одржано полуфинално вече интернационалног музичког фестивала /видео/

© Фото : Спутњику уступио Стеван КаранацТенор Стеван Каранац
Тенор Стеван Каранац - Sputnik Србија
Пратите нас
На интернационалном музичком фестивалу „Пут за Јалту“,  извођачи из целог света, на својим матерњим језицима, изводе руске и совјетске војне песме.

„Срби и Руси су блиски по музици. Наши певачи изузетно добро разумеју и изводе руску музику, а Русима је драго када желимо да учествујемо у њиховим програмима. Сматрају нас братском земљом", истиче тенор Стеван Каранац, српски представник на полуфиналу музичког фестивала „Пут за Јалту“.

Задатак фестивала је да се привуче пажња и интересовање за руску музичку културу, а Каранцу се изузетно допада концепт певања на матерњем језику и сматра да на тај начин сваки извођач даје лични печат песми коју изводи.

„Занимљиво је што свако од нас може да донесе свој израз о томе, с обзиром да певамо на својим језицима“.

„То је музика која је настала пре 50, а нека чак и пре 70 година. Свакако се осећа дух руске романсе. Руси имају јако специфичан приступ тим песмама и на специфичан начин их и изводе. Занимљиво је што свако од нас може да донесе свој израз о томе, с обзиром да певамо на својим језицима“, истакао је Каранац.

Фестивал „Пут за Јалту“ тренутно се одржава преко интернета. Изведбе су организоване тако што су такмичари слали своје снимке на којима изводе песме и укључивали се у програм.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала