Смрт кинеског научника који је био на прагу открића о корони: Љубавни троугао или завера

© Brandon AndersonПолицијска трака "Место злочина"
Полицијска трака Место злочина - Sputnik Србија
Пратите нас
Смрт научника који је истраживао вирус корона и који је убијен у свом дому у Питсбургу, и даље је веома упитна. Последњи полицијски извештај наводи да је реч о љубавном троуглу, али питања се и даље нижу.

Бин Љу је пронађен са вишеструким прострелним ранама главе, врата и екстремитета. Његов дом био је у предграђу места Рос Тауншип у Питсбургу, где је живео са супругом. Истражитељи су то злочин брзо окарактерисали као исход свађе у љубавном троуглу, дуготрајног спора који је, очигледно, обухватио и Хао Гуа.

Хао Гу је 46-годишњи софтверски инжењер и идентификован је као убица. Према извештајима, након отварања ватре на професора Љуја, Хао Гу се убио. И њега су пронашли мртвог у аутомобилу паркираном на само 100 метара од места убиства, преноси портал „Вајо“.

Наведено је у полицији је да је реч о убиству и самоубиству, али истражитељи нису дали додатне детаље о томе како су се њих двојица знала.

Полицајац снимљен у Питсбургу за време епидемије корона вируса - Sputnik Србија
Ко је био научник који је истраживао вирус корона и зашто је убијен?

Професор Бинг Љу је радио на Медицинском центру Универзитета у Питсбургу. Универзитет је издао саопштење о његовој смрти.

„Бинг је био на прагу значајног открића које се тиче ћелијских механизама инфекција вирусом САРС ков-2, као и компликација болести коју изазива ", наводи се у саопштењу.

Полиција је изјавила да убиство нема никакве везе са послом који је Љу обављао на Универзитету.

„Питсбург пост газета“, највећи медиј у граду, писала је 4. маја да Бингови суседи нису чули никакве звуке пуцњева на дан његове смрти, као и да се формални извештај медицинског истражитеља о узроку Љујове смрти још чека. Комшије су навеле и да су Бинг и његова супруга били прилично тихи, као и да их нико у комшилуку није добро познавао.

Питање које се сада поставља гласи: да ли је заиста реч о убиству чије је корен љубавним троугао, или је исход неке завере, наводи портал „Вајон“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала