Предсједник Бесмртног пука Црне Горе: Томпсонова пјесма на РТЦГ на Дан побједе „језива провокација“

© AP Photo / MIROSLAV LELASМарко Перковић Томпсон на сплитској Риви
Марко Перковић Томпсон на сплитској Риви - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлука Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ) да на Дан побједе над фашизмом гледаоцима за буђење пусти песму контроверзног хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона је „језива провокација“ и део жалосног тренда који је већ неко вријеме присутан у црногорском друштву, оцјењује предсједник манифестације „Бесмртни пук Црне Горе“ Игор Дамјановић.

Гледаоце РТЦГ јутрос је, наиме, на Дан побједе над фашизмом, пробудио глас Марка Перковића Томпсона који у својим песмама отворено велича усташтво и позива на прогон Срба, а своје концерте започиње покличем „За дом спремни“.

Уређивачки „подухват“ РТЦГ разљутио је бројне гледаоце који су овакав потез уредништва РТЦГ-а протумачили као провокацију која је намјерно одабрана на данашњи датум, како тврде поједини коментатори, с циљем како би се наругали слободарском народу Црне Горе који презире фашистичку идеологију.

​Игор Дамјановић за Спутњик оцјењује да је пуштањем спота усташке иконе Марка Перковића Томпсона, Јавни сервис Црне Горе „дотакао дно“.

„Сматрам да то није случајно урађено баш данас, на Дан побједе над фашизмом. Иза ове беспризорне, језиве провокације крије се директно уредништво, директор и менаџмент Јавног сервиса“, категоричан је Дамјановић, уз опаску да је „контаминирање Јавног сервиса Црне Горе“ неприхватљиво.

Дамјановића, предсједника и организатора манифестације „Бесмртни пук Црне Горе“, нарочито забрињава што је у Црној Гори у последње вријеме, како тврди, учестало отворено кокетовање са усташама.

Победу над фашизмом славе уз Томпсона и усташке песме: РТЦГ емитовала и „србосјек“

„Почетком године Мираш Дедеић се у Загребу фотографисао са бившим министром културе Златком Хасанбеговићем, новинаром Велимиром Бујанецом и тзв. генералом ХОС-а Анте Пркачином, особама које јавно носе усташке униформе. Стога пуштање спота пјевача познатог, између осталог, по стиховима – „Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових месара“; „Сјајна звијездо изнад Метковића поздрави нам Анту Павелића“, нажалост представља само континуитет ових жалосних и језивих тенденција у црногорском друштву“, упозорава Дамјановић.

Потез Јавног сервиса је, како истиче Дамјановић, утолико поразнији што је контроверзном хрватском пјевачу чак забрањен улазак у сусједну Словенију, а од идеја које Томпсон заступа се згражава и ограђује и нови хрватски предсједник Зоран Милановић.

Колегијум РТЦГ саопштио је да је у Јутарњем програму грешком емитована пјесма Марка Перковића Томпсона, уз оцену да текст пјесме није проблематичан и нема политичких и националних конотација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала