Митрополит Амфилохије: Очекујем хиљаде људи под Острогом

© Sputnik / Радоје ПантовићМитрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Очекујем да ће хиљаде људи 12. маја доћи у манастир Острог, као што су то чинили и раније, изјавио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, најављујући да ће за Дан светог Василија Острошког служити литургију у манастиру Острог.

„Очекујем да ће доћи и народ, као и сваке године. Очекујем да ће пустити народ, то је елементарна ствар. Сви који су долазили, а хиљаде их је долазило, прилика је да дођу“, рекао је митрополит Амфилохије за подгоричке Вијести, преноси Танјуг.

Он је оценио да је свети Василије, како је рекао, „најбоља вакцина против многих корона”.

„Према томе, ако неко хоће, а сви хоћемо, да се исцелимо од овог вируса и од других вируса, природно је да ће Дан светог Василија бити дан молитве за исцељење од вируса корона”, казао је Амфилохије.

Он је рекао да ће, ипак, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије одлучити хоће ли и ове године бити одржана традиционална свенародна Световасилијевска литија кроз Никшић или ће због привремених мера бити прекинута традиција.

Како је синоћ саопштено из Националног координационог тела (НКТ), у верском објекту на 10 метара квадратних може бити једно лице, а испред максимално 20, уз обавезну физичку дистанцу од два метра, са маском и уз дезинфекцију руку на улазу и излазу.

НКТ је поручило и да је забрана окупљања и даље на снази.

Прочитајте још:

Није одобрена литија у Никшићу, централна литургија 12. маја у Острогу

Од Светог Василија нови талас литија?

Победу над фашизмом славе уз Томпсона и усташке песме: РТЦГ емитовала и „србосјек“

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала