Ја ћу шетати, а грађани како хоће: Црногорски посланик саслушан у полицији /видео/

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић
Председник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Црногорски опозициони посланик Горан Даниловић дао је изјаву у полицији због најаве организовања јавног окупљања. Даниловић је изјавио да не организује никакво окупљање, те да ће он „шетати, а грађани како хоће“ и да ће у случају да још неко буде шетао у исто време кад и он, држати физичку дистанцу због мера у борби против вируса корона.

Посланик Уједињене Црне Горе, Горан Даниловић дао је изјаву у Центру безбедности Подгорица након што му је уручен позив због најаве организовања јавног окупљања, саопштено је из Уједињене Црне Горе, а преносе подгоричке „Вијести“.

Даниловић је казао да протестује што је добио позив као организатор јавног окупљања, јер „нажалост није организатор, а волео би да су редовне прилике да то може бити“.

„У видео запису сам обавестио јавност да ћу сутра увече шетати улицама града у којем сам рођен у дозвољено време, да ћу шетњу почети у 20 сати са тротоара поред Храма Христовог Васкрсења и након 60 минута отприлике завршити у близини истог места. Јасно сам казао да користим своје право да шетам у време када је то допуштено сваком грађанину, да ћу поштовати правила и својом тишином изразити протест због неуставних ограничења људских права и слобода грађанима појединцима од стране Националног координационог тела за заразне болести и Владе Црне Горе. Никога нисам позвао да ми се придружи, али с обзиром да је у том тренутку шетња градом дозвољена, да од оних који евентуално буду шетали у истом правцу као и ја, држати прописану дистанцу“, казао је Даниловић.

Литија у Црној Гори - Sputnik Србија
Највећи грађански протести у Европи настављају се чим прође вирус /видео/

Он је саопштио да „већ дуже од 25 година припада једној школи перипатетичара што га обавезује да сваки дозвољени и слободан тренутак искористи за физички покрет и духовно окрепљење“.

„Напомињем на крају да бих с поносом организовао велику протестну шетњу, па и протестни скуп због кршења уставних и законских норми од стране Владе, али да нажалост због ограничења мера, односно до њиховог престанка то не могу учинити“, казао је Даниловић.

Напоменуо је да не може знати колико ће људи шетати у тишини сутра увече од 20 сати и ћутећи делити његову забринутост.

„Ја ћу да шетам, јер на то имам право по закону, а остали грађани како год хоће“, закључио је Даниловић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала