Косачов о фалсификовању историје: Лаж обиђе пола света пре него што истина обује чизме

© Sputnik / Дејан СимићКонстантин Косачов
Константин Косачов - Sputnik Србија
Пратите нас
Фалсификовање историје као део политичког пројекта ће се наставити уколико политичари не удруже снаге како би се супротставили томе, изјавио је председавајући Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Константин Косачов.

Говорећи о честим покушајима ревидирања историје, министар иностраних послова Немачке Хајко Мас и директор института за савремену историју Андрес Виршинг у заједничком чланку за магазин "Шпигел" назвали су национал-социјалистички режим Трећег рајха јединим кривцем за покретање Другог светског рата.

„Изјава (Хајка Маса) је, несумњиво, веома одговорна и благовремена. Хвала министру и његовим колегама. Међутим, он је, нажалост, рекао оно што, свакако, добро зна сваки поштен историчар и политичар. Његова изјава није новост, већ историјска чињеница“, рекао је Косачов.

Он је додао да фалсификатори историје управо такве историјске чињенице свесно и цинично занемарују. 

„Ради се о политичком пројекту, и, нажалост, он ће се наставити уколико се не уједине политичари попут немачког министра и његових истомишљеника на Западу. Како је говорио (бивши британски премијер Винстон) Черчил: 'Лаж обиђе пола света пре него што истина обује своје чизме'“, истакао је Косачов.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала