Ломе аутомобиле, чупају таблице: Јапанци доводе у ред непослушне током пандемије

© AP Photo / Jae C. HongКоронавирус у Јапану
Коронавирус у Јапану - Sputnik Србија
Пратите нас
Поједини грађани Јапана ових дана узели су „правду у своје руке“. Екстремно настројени житељи престонице су одлучили да доведу у ред оне који не поштују мере и препоруке у борби против епидемије вируса корона.

На подручју Токија, по баровима и продавницама, који су упркос препорукама остали отворени, појавиле су се руком писане поруке и позиви на њихово затварање.

„Ако не затворите, позваћемо полицију", пише на једној поруци залепљеној на ресторану.

У медијима се објављују вести о оштећеним аутомобилима и саобраћајним таблицама из других делова земље.

Због бунта грађана, који су незадовљни што у њихов град долазе Јапанци из других градова, возачи сад могу купити налепнице за аутомобиле, на којима пише да живе у одређеној покрајини, иако имају таблице из другог дела Јапана.

На друштвеним мрежама фраза „надзор самодисциплине“ се веома често користи, пишу јапански медији.

Стручњаци истичу да је проблем узнемиравања суграђана, и раније био озбиљан проблем у јапанском друштву, а сад је у епидемији попримио нови облик.

У Јапану је ванредно стање проглашено до 31. маја. Међутим, за разлику од других земаља, грађанима нису прописане обвезне мере, него препоруке попут ограничења кретања.

Житељима Јапана су власти препоручиле да остану у својим кућама што је могуће више, да избегавају путовања у друге делове земље. Међутим, не следе сви те препоруке.

Медији бележе случајеве дискриминације оболелих и оних који су се опоравили од ковида-19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала