Стефановић: Марјан Ристичевић није имао нож /видео/

© Фото : screenshotМаријан Ристичевић испред парламента после сукоба са Дверима
Маријан Ристичевић испред парламента после сукоба са Дверима - Sputnik Србија
Пратите нас
Насиље је апсолутно недопустиво, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и демантовао наводе на друштвеним мрежама да је Маријан Ристичевић имао нож што је покушај, како каже, „да се од жртве направи зликовац“.

Свако ко насиљем крши закон треба да одговара без обзира да ли је у питању народни посланик или обичан грађанин, каже министар, преноси Танјуг.

Инцидент уочи седнице: Обрадовић с присталицама блокирао улаз у парламент /видео/

Стефановић је за ТВ Прва рекао да је недопустиво да Бошко Обрадовић, који би као посланик требало да има већу свест, јуче нападне Маријана Ристичевића испред Скупштине, а још страшније је што данас „причом о ножу“ покушавају од њега да направе зликовца.

„Јасно се види на снимку да Ристичевић у руци држи привезак кључа од кола, који Шкода даје сваком купцу, али причу да је то нож намерно је пласирала групација око Двери и Савеза за Србију. Покушавајући да 1.000 пута понављајући ту лаж, од жртве, од некога кога су тукли, бацили на под, угрозили његову безбедност, да направе зликовца“, рекао је Стефановић.

© Tanjug / MUP SRBIJE/BIRO ZA SARADNJU SA MEDIJIMAМарјан Ристичевић је у руци имао кључ аутомобила: Небојша Стефановић
Стефановић: Марјан Ристичевић није имао нож /видео/ - Sputnik Србија
Марјан Ристичевић је у руци имао кључ аутомобила: Небојша Стефановић

На питање зашто Обрадовић није ухапшен, Стефановић је рекао да га штити посланички имунитет.

„Народног посланика не можете ухапсити уколико није затечен у извршењу кривичног дела за које је запрећена казна мања од пет година затвора, што није овде у конкретном случају. Међутим, то не спречава Тужилаштво ако у томе што је он учинио има обележја неког кривичног дела, ни полицију и прекршајни суд да му пишу прекршајну пријаву“, рекао је Стефановић.

​То јесте пут и позивам државне органе да увек раде свој посао, ту нико не сме да буде заштићен, макар био посланик, министар полиције или било шта, припада власти или опозицији, навео је Стефановић.

„Не може неко само зато што је политичар опозиције да размишља како је њему све дозвољено, јер ако му нешто пишете, онда угрожавате опозицију и мисли да може да ради шта год хоће. Постоји владавина права, свако ко крши закон треба да одговара“, додаје Стефановић.

Насиље је, наводи министар, слика и прилика једног дела опозиционих политичара.

Снимак сукоба лидера Двери са министром и послаником /видео/

„То стално ради Мариника Тепић, којој се у Моровићу од фарме кока носиља привиђа фабрика дроге, другог дана лажира извештај Раша тудеј,а данас су измислили ово, поред насиља, ово је врста хибридног рата“, оцењује Стефановић.

Подсетио је да је јуче због напада на Ристичевића приведено 15 особа и да су после саслушања у прекршајном суду пуштени до рочишта.

„Много пута смо упозорили људе, мислим да је полиција и благо поступала, али код оваквих ситуација, када „преврши дара меру“ не сме се дозволити да неко трпи насиље. Где то има да нападате неког јер вам се не свиђа његово политичко мишљење Они су то већ једном урадили са новинарима испред ТВ Пинк, па Маји Гојковић, упадали у РТС, тукли народне посланике. Просто више нема смисла да било ко размишља да ће насиљем било шта да реши и очекујте увек јасан и озбиљан одговор државе на то“, каже Небојша Стефановић.Министар подвлачи да је изненађен како нико од професионалних удружења „не осуди те фашистичке методе, по којима кад вам се ен свиђа нечије мишљење, ви га пребијете“.

Приведено 15 особа које су учествовале у инциденту испред Скупштине

„Како да објаснимо деци да је насиље недопустиво кад се један посланик тако понаша, и не само то, него и охрабрује друге да чине. Можда сам наиван, али заиста се надам да то више неће бити метода политичке борбе. Ко је од лидера из тог дела опозиције осудио насиље? Нико! Позивам грађане да не учествују у насиљу јер они обично жртвују друге људе, а они се повуку и заштите својим функцијама“, закључио је Стефановић.

И сам Марјан Ристичевић одбацио је данас спекулације да је јуче код себе имао нож, већ је, каже, имао кључеве.

Реч је о кључевима, његовог аутомобила, марке „шкода“, што се, каже види и на снимку.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић инсинуирала је раније данас, у објави на Твитеру да је Ристичевић јуче, у инциденту испред скупштине, где је нападнут, држао нож.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала