Хирург напустио операцију и отишао на смену у приватну клинику, пацијент умро

© PixabayОперација
Операција - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни хирург напустио је операцију у аустријској клиници, како би отишао на смену у приватној клиници, захват је препустио асистенту, а пацијент је преминуо.

На универзитетској клиници „Кеплер“ у Линцу, пацијент је умро због непрофесионалног понашања једног лекара, пише дневник „Оберестерајхише Нахрихтен“, а преноси РТС.

Током операције 77-годишњег пацијента, који је хеликоптером пребачен у болницу због напрснућа аорте, лекар, који је предводио хируршки тим, за време трајања критичне фазе предао је интервенцију колеги и напустио болницу, тврди дневник.

Након што је главни лекар напустио болницу дошло је до компликација током операције и пацијент је умро.

Шеф Одељења за коронарну хирургију Андреас Цирер рекао је листу да није уобичајено да током операције дође до предаје хируршке интервенције асистирајућем лекару. Најавио је да ће детаљне околности те предаје бити проверене.Указао је, међутим, да је смртност у таквим захватима веома висока и износи 15 до 20 одсто.

И директор болнице Фердинанд Валденгергер указао је да је наложена истрага и да је хирург суспендован док се ситуација не реши. Тренутно, додаје, нема назнака за стручну грешку.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала