У затвору двојица Американаца, оптужени за покушај инвазије на Венецуелу

© Reuters TVПрипадници војске Венецуеле приводе плаћенике који су покушали да изврше инвазију
Припадници војске Венецуеле приводе плаћенике који су покушали да изврше инвазију - Sputnik Србија
Пратите нас
Национални суд у Венецуели одредио је притвор двојици Американаца, који су оптужени за учешће у недавном неуспелом покушају инвазије на земљу с мора.
„Национални суд за тероризам одлучио је да притвори америчке држављане Лука Александра Денмана и Ајрана Берија због сумње да су извршили кривична дела повезана са тероризмом и илегалном трговином оружја“, наводи се у саопштењу Врховног суда Венецуеле.

Наводи се да се у затвору налазе и остала лица, која су ухапшена приликом покушаја инвазије у Венецуелу.

Раније је тужилаштво Венецуеле издало налог за хапшење 22 особе, за које се сумња да су учествовали у неуспелом покушају упада у земљу с мора. Расписана је међународна потерница за директором приватне војне компаније „Силверкоп“ Џорданом Гудром, опозиционим послаником из тима Хуана Гваида – Серхиом Вергаром и политичким саветником из Мајамија Хуаном Хосеом Рендоном, који је оптуже за организовање напада.

Подсетимо, раније је министар иностраних послова Венецуеле Нестор Реверол изјавио да је пред зору група наоружаних људи покушала да изврши инвазију у Венецуелу преко лучког града Гваира, до којег је дошла чамцима-глисерима. Мадуро је изјавио да је циљ ове инвазије било његово убиство.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала