Несторовић: Овај вирус је јако слаб, лечи се светлошћу, неће требати вакцина

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICОбраћање пулмолога Бранислава Несторовић након састанка
Обраћање пулмолога Бранислава Несторовић након састанка - Sputnik Србија
Пратите нас
Пулмолог др Бранимир Несторовић наставља да даје изјаве које се дијаметрално разликују од ставова осталих стручњака Кризног штаба, посебно Предрага Кона и Дарије Кисић Тепавчевић.

Овога пута рекао је да је пандемија вируса корона готова за ризичне групе и да не треба више носити заштитну опрему, преносе Новости.

„Овај вирус је јако слаб. Немамо тешке пацијенте. Имамо параметре који то показују. Не може нико да нареди да се носе маске. Пандемија је прошла и време је да се окренемо животу, не можемо више да чекамо и седимо затворени, 0,01 одсто је шанса да се разболите“, рекао је Несторовић.

Према његовим речима,  вирус корона је показао колико је здравље људи урушено и сву слабости здравственог система на Западу.

„Ми смо успели да заштитимо старе и здравствени систем јер смо имали опрему коју су нам дали Кинези. Сваки смртни случај је страшан, али добро смо прошли. Било је важно све стегнути два месеца и сада можемо да се вратимо нормаланом животу, да вратимо све што смо изгубили“, додао је Несторовић.

Он је оценио да су бивше комунистике земље боље прошле кризу коју је смртоносни вирус изазвао.

„Кад регулишете здравство да буде профитабилно, важно вам је да доноси новац, не занима вас безначајан пацијент. Новац се добија од трансплантација. Они су примарно здравствену заштиту заборавили. Терцијарна здравствена заштита је битна јер доноси новац у западним земљама“ објаснио је Несторовић.

Како каже, корона може да се лечи светлошћу, зато је битно да се сунчамо.

Вакцина против ковида-19 ће тешко бити направљена.

„Трамп је све добро рекао, вирус ће нестати и неће требати вакцина. Не може да се направи вакцина за вирус који се мења“, објаснио је Несторовић.

Позвао је грађане да ове године летују у Србији.

"Није то велики проблем не ићи на море", рекао је Несторовић за ТВ Панчево.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала