Нови напади на Русију због помоћи Сирији: Прикључио се и „Амнести интернешнал“

© Sputnik / Мухаммад МааруфСиријска војска у Манбиџу
Сиријска војска у Манбиџу - Sputnik Србија
Пратите нас
Успеси Русије у решавању кризе у Сирији не дају мира западним опонентима. Након дискредитације „Белих шлемова“ у Сирији одлучено је да се на напад на Русију прикључи и „Амнести интернешнал“, саопштио је Спутњику шеф међународмног комитета Савета Федерације Константин Косачев.

"Амнести интернешнал (AI) је изашла са оптужбама на рачун Сирије и Русије, тврдећи у свом објављеном извештају да сиријске и руске снаге настављају намерно да гађају цивилна лица и цивилне објекте у Сирији», рекао је Косачов.

По његовим речима, иако се говори о прелазном периоду од маја прошле године до фебруара ове, очигледно је да је код неког створена потреба да то управо сад нагласи.

"Зашто – прилично је јасно. Онима којима не да мира Сирија, нервира их, не рат, већ мир. Руско-турски договор о извођењу заједничке патроле у подручју сиријско-турске границе очигледно функционише, што је недавно нагласио и генерални секретара УН. Русија је и важан хуманитарни донатор у Сирији – буквално пре неки дан било испоручено 850 тона хране у луку Тартус и већ је раздељено становницима", нагласио је сенатор.

Све то поткопава слику "ужасног сиријског режима и Русије која га подржава", нагласио је сенатор.

"Амнести то и не крије: Хеба Морајеф, директор AI за Блиски исток и Северну Африку изјавила је да је лоше да "Русија наставља да пружа непроцењиву војну подршку сиријским властима", подсетио је Косачов.

По његовим речима, нервира их ефикасност наших акција, и зато их треба хитно представити у најгорој светлости, чиме се сад и баве и многе, наводно, "независне и јавне структуре".

Након низа дискредитација "независних" Белих шлемовима било је, изгледа, одлучено да се прикључи "тешка артиљерија" у лику Амнести интернешнал, рекао је парламентарац.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала