Обрадовић, Мартиновић и Божић настављају штрајк глађу, Шеварлић размишља да нађе „други метод“

© Фото : Танјуг/ Драган КујунџићШтрајк грађу испред Скупштине
Штрајк грађу испред Скупштине - Sputnik Србија
Пратите нас
Самостални посланик Миладин Шеварлић изјавио је да ће размислити да ли ће наставити штрајк глађу, који је започео јуче испред Скупштине Србије, јер су, како каже, други посланици „плагирали“ његов чин. Председница парламента Маја Гојковић тврди да Бошко Обрадовић узима храну, а лидер Двери одбацује наводе, тврдећи да од јуче није ништа јео. 

Шеварлић за Танјуг каже да ће покушати да нађе неки други метод како би скренуо пажњу грађана на питање Косова и Метохије.

Наводи да ће размислити о томе да изађе из штрајка глађу јер не жели да буде предмет омаловажавања, пре свега, како каже, председнице Народне скупштине Маје Гојковић.

Шеварлић је рекао да је провео целу ноћ на степеништу са посланицима СНС, Александром Мартиновићем и Сандром Божић, са којима је, каже, водио разговоре на све теме.

Он је рекао да има часне намере да подстакне грађане да промишљају зашто, како каже, и бивша и садашња власт питање КиМ „гурају под тепих".

Поставио је и питање да ли је наслов интервјуа руског амбасадора Александра Боцан-Харченка у Политици заиста његов или је тај интервју злоупотребљен да би се објавио такав наслов и то баш на Дан победе над фашизмом.

Гојковић уверена: Обрадовић је прекинуо штрајк глађу

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да је уверена у то да је лидер Двери Бошко Обрадовић прекинуо штрајк глађу.

Гојковић је за телевизију Прва рекла да је Обрадовић од својих пријатеља добио синоћ кесу и да се потом повукао у скупштину.

„Убеђена сам да је прекинуо штрајк глађу. Није ми јасно зашто глуми да штрајкује глађу… Неко ко штрајкује глађу, штрајкује стално и не одлази на спавање и да једе", рекла је Гојковић.

Коментаришући његово понашање претходних дана она је рекла да се нико до сада није понашао тако и да не разуме зашто тузилаштво не реагује на то.

„Велико је питање зашто тузилаштво не реагује. Тужилаштво је независни орган и зато апелујемо да реагују и не разумем зашто су се сакрили у мишју рупу", рекла је Гојковић.

Обрадовић: Нисам узимао храну

Лидер Двери Бошко Обрадовић од јутрос наставља штрајк глађу испред Скупштиње Србије. Он је за Нова.рс потврдио да је иза поноћи ушао у Скупштину, али свој протест данас наставља испред парламента, на степеништу.

„После поноћи сам унутра, а од ујутро цео дан напољу”, написао је Обрадовић у краткој СМС поруци.

На питање да ли наставља штрајк глађу, без икаквих ублажавања, Обрадовић је одговорио: “Апсолутно”.

Обрадовић је у изјави за агенцију Бета одбацио тврдње Српске напредне странке да је у Скупштини узимао храну, подсетивши да није могуће ништа унети у зграду а да то не провери служба обезбеђења која, по његовим речима, може да „посведочи да је лаж” да је унета храна.
„Тешко је проценити у овом тренутку докле ће ово трајати, сигурно је да се морам држати оног што сам рекао – да сам овде, да штрајкујем глађу док ме служи здравље и док не дође до испуњења оног што сам тражио”, рекао је Обрадовић.

Додао је да уноси само течност и да ће то тако и остати. Каже и да намерава да исред скупштине остане дуже време и да се неће "повући" док не буде достигао исход који, како наводи, води ка "нормализацији политичких прилика".

Иначе, посланици СНС Александар Мартиновић и Сандра Божић рекли су да је за разлику од њих који су целу ноћ провели испред зграде парламента, Обрадовић ноћас ушао у просторије Посланичког куба да "вечера и спава".

Осим четворо посланика који од јуче штрајкују глађу, испред зграде Народне Скупштине је и неколико грађана.


Прочитајте још: 

Посланици СНС-а и Шеварлић ноћ провели на степеницама, Обрадовић у парламенту

Шеварлић: Почињем штрајк глађу због „велеиздаје“; придружио му се Бошко Обрадовић

Мартиновић и Сандра Божић штрајкују глађу  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала