Црноморска флота „чува“ Средоземно море: Одбијен авијациони напад „непријатеља“

© Прес-служба МО РФ / Уђи у базу фотографијаРуски ракетни брод "Самум"
Руски ракетни брод Самум - Sputnik Србија
Пратите нас
Посада малог ракетног брода Црноморске флоте „Орехово-Зујево“ извела је вежбе противваздухопловне одбране у Средоземном мору, у којима је успешно одбијен напад потенцијалног непријатеља, саопштила је прес-служба флоте.
„Према плану војних вежби, јединице ПВО малог ракетног брода откриле су групу авиона условног непријатеља у правцу према 'Орехово-Зујево'. Затим су спровеле акције за одбијање средстава ваздушног напада потенцијалног непријатеља“, пренели су руски медији саопштење прес-службе Црноморске флоте.

Током вежби, откривени су и класификовани циљеви који су имитирали непријатеља, а јединице ПВО их успешно уништиле уз помоћ електронског лансирања ракета.

Црноморска флота и Каспијска флотила учествују у стратешким командно-штабним војним вежбама „Кавказ 2016“ - Sputnik Србија
Црноморска флота добија на снази: Стиже 16 нових бродова

Подсетимо, фрегате Црноморске флоте 1. априла су извеле вежбе у Средоземном мору, када су детектоване и уништене подморнице потенцијалног непријатеља.

Месец дана касније, у Средоземном мору су одржане вежбе Црноморске флоте, које су подразумевале проналажење мина и заобилажење условних минских препрека.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала