Кривична пријава против Бошка Обрадовића и још три особе због инцидента испред Скупштине

Пратите нас
Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднета је кривична пријава против посланика и лидера Двери Бошка Обрадовића и још три особе због учешћа у инциденту који се пре неколико дана догодио испред Народне скупштине, када је нападнут посланик Марјан Ристичевић, сазнаје Танјуг.

Кривичну пријаву којом се Бошко Обрадовић и остали терете за кривично дело насилничко понашање, Тужилаштву је поднело Министарство унутрашњих послова након прикупљања потребних обавештења и података.

Поводом инцидента испред Скупштине, Прво основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је кривична пријава поднета против Б.О., М.Ђ., Д.Ђ. и С.М.

У саопштењу се наводи да се они сумњиче да су 8. маја били међу учесницима окупљања испред Народне скупштине Србије, када је дошло до повређивања посланика Маријана Ристичевића, након чега су грубо вређали и угрозили сигурност министра здравља Златибора Лончара.

Том приликом су и други посланици који су улазили у Скупштину такође грубо вређани, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Додаје се да ће Тужилаштво спровести доказне радње саслушањем окривљених, испитивањем оштећених и других сведока овог догађаја у циљу утврђивања потпуног чињеничног стања и кривице осумњичених.

Након тога биће донета одлука о даљем току поступка, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала