Мартиновић: Прекидам штрајк глађу, нисам задовољан саопштењем Тужилаштва

Пратите нас
Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић прекинуо је штрајк глађу, након што је Тужилаштво реаговало поводом инцидента у петак када су се испред Дома Народне скупштине окупили посланици и симпатизери Двери.

Тужилаштво је данас саопштило да су поднете кривичне пријаве поводом инцидента, а Мартиновић је рекао да није превише задовољан саопштењем, али да прекида штрајк јер жели да допринесе смиривању тензија.

„Нисам превише задовољан овим саопштењем Тужилаштва, морало је да буде много оштрије и сматрам да је требало много јасније дефинисати шта се заправо десило 8. маја. Али, ово је први корак у оном што смо имали намеру да урадимо“, рекао је Мартиновић, преноси Танјуг.

Он је казао да ће прекинути са штрајком глађу не зато што су задовољни саопштењем Тужилаштва, већ зато што желе да допринесу смиривању свих тензија у Србији, а посебно тензија везаних за рад Скупштине.

Мартиновић верује да ће надлежно јавно Тужилаштво водити поступак у складу са законом и да ће они који су учинили тешко кривично дело бити и санкционисани у складу са законом.

Он је рекао да је циљ штрајка био да апелују на јавно Тужилаштво да реагује у складу са законом на то што су Бошко Обрадовић , како каже, група хулигана које је довео у петак, брутално пребили посланика Маријана Ристичевића.

Мартиновић је прочитао саопштење Тужилаштва, које је обавестило јавност да је поднета кривична пријава против Б.О, М.Ђ, Д.Ђ. и С.М.

Они се сумњиче да су 8. маја били међу учесницима окупљања испред Дома Народне скупштине Србије, када је дошло до повређивања посланика Маријана Ристичевића, након чега су грубо вређали и угрозили сигурност министра здравља Златибора Лончара.

Мартиновић је казао да је Србија држава која почива на начелу поделе власти — законодавној, извршној и судској и додао да свака од тих грана власти мора да ради свој посао у складу са Уставом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала