Митрополит Амфилохије: Свети Василије најбоља вакцина за духовне и телесне вирусе

© Sputnik / Небојша ПоповићМитрополит Амфилохије држи литургија
Митрополит Амфилохије држи литургија - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је данас после служења литургије поводом празника Светог Василија Острошког да је Свети Василије најбоља вакцина за исцељење свих вируса и оних духовних, душевних и телесних.

„Сабирају се стотине хиљада људи да се дотакну хаљина Христових, а хаљине његове јесу и мошти Светог Василија, да се дотакну да би се исцелили од својих душевних и телесних невоља и болести“, казао је Амфилохије након литургије у манастиру Острог.

Како је истакао, добро је да научници пронађу вакцину против вируса, али док се та вакцина не пронађе, ту је Свети Василије, вакцина која делује кроз векове.

„Молитвама свих вас, али дејством силе Божје и Светог Василија осећам и видим да се исцељује и овај вирус, али да се исцељују још опакији вируси који владају људима овде у овом свету, а то су вируси богомржње и братомржње, најопакији вируси који господаре и за које је најбоља вакцина овај свети дан и ове свете мошти. Дај Боже да се исцеле сви вируси, а посебно вирус братомржње и братских несрећа“, казао је Амфилохије.

Амфилохије је истакао да је посебно радостан због бројне омладине која је дошла.

„Даће Бог да се поново отворе границе, а кад се отворе границе између људских срдаца, јер Бог је допустио овакве вирусе не да би раздвојио људе, да би их удаљио физички, у реду, али с друге стране, Бог пусти вирусе не би ли се људи изнутра сродили једни с другима љубављу, братољубљем и богољубљем“, рекао је митрополит.

Полиција данас није заустављала грађане који су ишли у манастир Острог да се поклоне моштима Светог Василија Острошког.

Као и претходних година, грађани су морали да оставе аутомобиле код цркве Светог Станка, одакле су манастирским превозом или пешке ишли до Горњег манастира. Редари су делили маске грађанима који их нису имали.

Прочитајте још: 

На Острогу одржана литургија, присуствовало стотине верника /видео, фото/

Стотине верника на Острогу, митрополит Амфилохије служи литургију /фото/

Беране: На ивици инцидента, полиција кренула, па се повукла пред окупљеним грађанима /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала