Беране: На ивици инцидента, полиција кренула, па се повукла пред окупљеним грађанима /видео/

© Фото : Бранимо светињеПротест у Беранама
Протест у Беранама - Sputnik Србија
Пратите нас
Уочи данашњег великог празника Светог Василија Острошког, грађани Берана и Андријевице су масовно изашли на улице, узвикујући пароле „На дамо светиње!“ и „Не дамо свештенике!“. У Беранама је организована и непрегледна колона аутомобила која је кружила градским улицама, коју су неки назвали и „Аутомобилска литија“.

Међутим, синоћ је у центру Берана замало дошло до инцидента између полиције и окупљених грађана, саопштено је на званичној фејсбук страници Радио Берана, преноси in4s.net.

Полиција се, наиме, упутила према окупљеним грађанима који нису устукнули, узвикујући поменуте пароле. У тренутку када се приближавала већа група грађана, полиција се повукла на своје стандардно место патролирања.

Полиција је синоћ привела неколицину грађана. Како наводи Радио Беране, грађани су се одлучили на овај корак у знак подршке петорици свештеника Манастира Ђурђеви Ступови, који су због Ђурђевданске литије привођени на саслушање, против којих су поднесене кривичне пријаве и којима је наложено да се јаве  18. маја у Основно државно тужилаштво.

Прочитајте још: 

Упркос јаком пљуску на стотине верника од јутрос испред манастира Острог

Ускоро: Литургија са Острога уживо на Спутњику

Три патроле до Острога: Репортер Спутњика с вјерницима уочи Светог Василија /фото/

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала