Русија: Ситуација с ковидом 19 и даље напета

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Уђи у базу фотографијаДевојка у заштитној маски и рукавицама испред Храма Христа Спаситеља у Москви
Девојка у заштитној маски и рукавицама испред Храма Христа Спаситеља у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Санитарно-епидемиолошка ситуација поводом пандемије ковид 19 у Русији и даље је напета, изјавила је директорка „Роспотребнадзора” Ана Попова током брифинга.

„Санитарно-епидемиолошка ситуација у Русији остаје прилично напета. Број оболелих од вируса корона сваки дан расте”, истакла је она.

Према њеним речима, у вези с тим, по статистици оболелих (158,3 случаја на 100 хиљада људи) Русија је „међу првих десет земаља које данас информишу о броју оболелих међу својим држављанима”.

„Апсолутно није могуће упоредити број оболелих у земљи која има више од 100 милиона становника и у земљи чији број становника није већи од 10 милиона”, додала је Попова.

Како наводи Попова, последњих десет дана укупан број регистрованих случајева статистички је приближно исти.

„Другим речима, десет дана у Руској Федерацији, не видимо значајан свакодневни раст када упоређујемо ове бројке”, нагласила је Попова.

Комунална возила дезинфикују Тверску улицу у Москви - Sputnik Србија
Русија изашла на друго место у свету по броју оболелих од короне

Она је још изјавила да је проценат деце оболеле од ковид 19 у Русији, порастао с пет на седам одсто, док је број оболелих мушкараца и жена приближно једнак.  

Према последњим подацима, у Русији је регистровано 232.243 оболелих од ковид 19, 43.512 особа је оздравило, док је 2.116 умрло.

Највише случајева забележено је у Москви — 121.301, у Подмосковљу — 22.700 и у Санкт Петербургу — 8.050. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала