ФБИ оптужио Кину за хакерске нападе у циљу крађе података о вирусу корона

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаЗграда Федералног истражног бироа (ФБИ) у Вашингтону
Зграда Федералног истражног бироа (ФБИ) у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Федерални истражни биро (ФБИ) и Агенција за сајбер и инфраструктурну безбедност Сједињених Америчких Држава оптужили су Кину за покушај хакерског напада на организације које проучавају вирус корона.
„ФБИ истражује напад на америчке организације, које се баве проучавањима у области ковида 19, а који су починили сајбер-субјекти и ловци на податке, повезани са Кином. Ови субјекти примећени су док су покушавали да преко мрежа медицинских установа и сарадника на истраживањима вируса корона, незаконито идентификују и прибаве драгоцене податке интелектуалне својине, као и податке о јавном здрављу, који обухватају вакцине, лечење и тестирање”, пише у саопштењу објављеном на сајту ФБИ.

Како се наводи, потенцијална крађа ових информација угрожава пружање безбедних и ефикасних варијанти лечења.

Подсетимо, у понедељак је амерички лист „Њујорк Тајмс”, позивајући се на изворе, објавио да Сједињене Америчке Државе намеравају да издају упозорење да кинески хакери и шпијуни покушавају да украду истраживања америчких научника, која се односе на податке о здравственој заштити повезаној са вакцинама против вируса корона, методама лечења и тестирањем.

Америчке оптужбе против Кине

Подсетимо, америчке власти, укључујући америчког председника Доналда Трампа, константно оптужују Кину да није била способна да задржи ширење вируса корона, као и за сакривање чињеница и неблаговремено реаговање.

Заставе Кине и САД - Sputnik Србија
Кина одговорила Америци у 24 тачке: Истине и лажи о корони

Кинеске власти су више пута саопштавале да се Кина од самог почетка држала транспарентног и отвореног става кад је у питању објављивање информација у вези с епидемијом ковид 19. 

Државни секретар САД Мајк Помпео, изнео је претпоставке да је вирус могао да потекне из лабораторије из кинеског града Вухана, где се проучавају вируси короне. Кина је демантовала ове наводе.
Пандемија вируса корона потекла је из Кине, али је највише оболелих и умрлих регистровано у САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала