Песков: Овај вирус је крвожедан, опасно је чекати

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков, који се заразио ковидом 19, има упалу плућа на оба плућна крила и налази се у болници. У интервјуу за лист „Комерсант” Песков је испричао како протиче његово лечење.

„Овај вирус је апсолутно крвожедан. Иако, хвала Богу, лекари већ имају искуства у борби против њега, али непредвидиви део, повезан са индивидуалним карактеристикама, увек је присутан”, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, он је од 1. маја био код куће, јер је код једног од његових колега дијагностикован вирус корона.

Песков је нагласио да у почетку није имао никаквих симптома, да би се затим јавила повишена температура, која се кретала од 37,4 дању до 37,8. Она је била праћена малаксалошћу, али и он и његова супруга Татјана Навка, надали су се да ће тај период моћи да превазиђу код куће.

Ипак, када је стање почело да им се погоршава, отишли су у болницу.

Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија
Путиново здравље под максималном заштитом

Песков истиче да опасност код вируса корона лежи управо у чекању. Међутим, на срећу, он и његова супруга обратили су се на време лекарима.

Истовремено, портпарол Кремља додаје да је главно код ове болести — не пропустити тренутак њеног напредовања.

„У крајњој линији, требало би се уверити да нема опасности по плућа. Сада се чак и пнеумонија, ако је, на пример, једнострана, може лечити код куће”, нагласио је он, додавши да му је такође дијагностикована пнеумонија.

Песков је у интервјуу такође рекао како више од месец дана није контактирао са председником Владимиром Путином и да су његове обавезе преузели заменик и администрација. Он је још поручио да ће се вратити на посао, чим се опорави.

Подсетимо, јуче је објављено да је портпарол Кремља Дмитриј Песков оболео од ковид 19.

Поред њега, премијер Русије Михаил Мишустин оболео је од вируса корона крајем априла и од тада је у болници. Вирусом корона заражена су још два министра у руској влади.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала