Престаните с насиљем, међу повријеђенима има и дјеце - поручује Гојко Перовић полицији

© Sputnik / Радоје ПантовићОтац Гојко Перовић
Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Полицијски и судски органи црногорске власти превршили су сваку мјеру својим насилним понашањем и очигледном једностраношћу и селектовношћу у поступању, поручио је ректор Цетињске богословије, Гојко Перовић.

„Позивамо их да престану са насилним понашањем према мирним и ненасилним протестима. Међу повријеђенима вечерас има и дјеце — а све је то грађанство које је само прије мјесец-два мирно и достојанствено исказивало свој протест. Отуда је јасно да је неправда коју власт дистрибуира превршила сваку мјеру“, казао је Перовић за Спутњик.

Он оцјењује да власт од почетка епидемиолошке кризе поједине здравствене мјере користи за прогон Цркве.

„О томе смо недавно, документовано и стручно, обавијестили јавност, а ускоро ћемо на конференцији за штампу изнијети све детаље о неправди и противтаконитом чињењу против владике Јоаникија и никшићког свештенства. Позивамо их да се уразуме. Народ кога вечерас прогоне и туку — то је наш заједнички народ — који истовремено чини и државу и Цркву. Нека га оставе на миру“, поручио је Перовић.

Он је тражио да се моментално престане са „противзаконитим и неоснованим држањем“ владике Јоаникија са свештенством у притвору.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала