Шта треба да знате ако желите ваучер за одмор у Србији

Пратите насTelegramOdyssey
Од данас грађани могу да понесу пријаве за коришћење ваучера за годишњи одмор у Србији на шалтерима Пошта Србије. Први пут ће ваучери вредни 5.000 динара моћи да се користе и у Београду и Новом Саду.

Грађанима је на располагању 400.000 нових ваучера које могу да искористе до 20. новембра ове године. Вредност ваучера је 5.000 динара и наведени износ представља максимални износ средстава која корисник може једном у току календарске године користити, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја, преноси РТС.

Право на коришћење ваучера имају: пензионери, незапослени са евиденције Националне службе за запошљавање, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, радно ангажовани са примањима која не прелазе износ од 70.000 динара месечно.

Затим ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима која не прелазе износ од 70.000 динара месечно, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, носиоци активног породичног пољопривредног газдинства и студенти.

Премијер Србије Александар Вучић са градоначелником Београда Синишом Малим присуствује промоцији туристичке понуде Србије - Sputnik Србија
„Остајте овде“ – апел грађанима да одмарају у Србији

Студенти су у обавези да приликом подношења пријаве за доделу ваучера приложе оригинал потврду високошколске установе о статусу студента првог, другог или трећег степена, за текућу школску годину, као и фотокопију прве, односно друге стране индекса, са сликом и личним подацима.

Студенти неће моћи да користе ваучере у месту пребивалишта и месту где студирају.

Неопходно је да грађани прво резервишу смештај у угоститељском објекту који се укључио у ову акцију, а након тога се могу пријавити за ваучер. Списак угоститељских објеката налази се на сајту Министарства туризма.

Приликом пријаве, неопходно је доставити ове податке: име и презиме, ЈМБГ, адресу, контакт телефон, назив угоститељског објекта за који је извршена резервација, период резервације смештаја, податак о оствареном праву на коришћење ваучера.

Грађанима који добију право на ваучер, Министарство ће преко Поште доставити ваучер на кућну адресу.

Број пријава за доделу ваучера ограничен је расположивим буџетским средствима и рангирање пријава вршиће се на основу датума и времена пријема на шалтеру Поште Србије.

Уз додатних 400.000 ваучера, грађанима Србије је на располагању укупно 560.000 ваучера.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала