Жесток одговор Милачића на хапшења у Никшићу: Боље да не постојимо! /видео/

© Фото : Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Праве Црне Горе Марко Милачић изјавио је да је хапшењем владике Јоаникија и свештеника ухапшена Црна Гора, притворена слобода и да су свима стављене лисице на душу.

Милачић је казао да се хапсе они који се молитвом боре и упитао зашто надлежни не хапсе криминалце који се слободно крећу по Црној Гори.

Он је позвао све опозиционе колеге, осим оне „представнике лажне опозиције, који један по један подижу руке заједно са ДПС-ом док изгласавају законе, да се окупе, разговарају и договоре о моделу хитног заједничког деловања“.

„Позивам их да Црну Гору избавимо из Ђукановићевих канџи и да се изборимо за Устав ове државе и основна људска права и слободе наших владика и нашег народа“, навео је Милачић у саопштењу.

Он је казао да нису јутрос задржани, а синоћ лишени слободе само великодостојник и свештеници Српске православне цркве.

„Ухапшени смо сви ми. Притворена је слобода. Свима су нам стављене лисице на руке, али и на нашу душу“, рекао је Милачић.

Како је додао, након што је режим, под изговором корона хистерије, Црну Гору поделио на регије и наметнуо мере које нити су примерене епидемиолошкој ситуацији у којој се Црна Гора налазила, а посебно не оној у којој се сада налази, нити су разумне, НКТ-ом окупирао Црну Гору, а они неуставно вернике Српске православне цркве, синоћ су најбруталније погазили сва уставна права грађана Црне Горе и хапшењем владике Јоаникија и осталих свештеника покушали да испровоцирају грађански рат.

Владика Јоаникије - Sputnik Србија
Владики Јоаникију и свештеницима одређен притвор до 72 сата

Само неколико месеци раније, на крају прошле и почетку ове године, пребили су владику Методија. Након тога, рука непознатог снајперисте, у Београду је пуцала у владику Јоаникија. Затим су ухапсили митрополита Амфилохија. Па опет ухапсили владику Јоаникија. Они, дакле, нападају наше владике, казао је Милачић и додао да „они, дакле, раде оно што ни Турци, који су се у средњовековном мраку на овим просторима против нашег народа борили најсуровије, нису радили“.

Истиче да они не хапсе власника „Бемакса“, који у највећем јеку пандемије организује окупљања радника и крши све мере незаконито установљеног Националног координационог тела.

Они не хапсе власника „Волија“, који такође у јеку пандемије крши пола прописаних мера, они хапсе нас и наше владике, док нам синоћ ВД врховни државни тужилац Ивица Станковић објашњава да је закон једнак за све, навео је Милачић и додао да „није закон једнак за све, господине незналицо, бивши врховни државни тужиоче“.

„Ви, у име закона, хапсите оне који се молитвом боре, који ће вам опроштајем и таквим какви сте вратити за хапшење, али не смијете ухапсити чланове криминалних кланова који би вам за хапшење вратили бомбама. Ви, у име закона, хапсите оне који вам отпор до сада нису пружали, јер је молитва за мир њихов закон, ви хапсите оне који су молитвама чак и вас чували. Што не ухапсите, господине марионето режима, криминалце који се слободно крећу по Црној Гори“, упитао је Милачић.

Он је упитао и колико су, по вашем закону једнаком за све, многи од њих провели у тужилачком притвору?

Како вас није срамота да нам објашњавате да је закон једнак за све, кад је све што нам ваше и ДПС државно тужилаштво показује кршење закона, заобилажење закона и злоупотребу закона. Да ли знате, господине ВД врховни, да су ваши државни тужиоци елементарно правно неписмени, а да не знају и не желе ниједно рјешење о задржавању написати, а да исто буде законито и уставно?“, упитао је он.

„Знате ви то, господине мужу надриопозиционог СДП-а, мислите ли да то грађани Црне Горе не виде? Да су сада, када су им руке НКТ-а, на силу, без икаквог здраворазумског и здравственог разлога ставили маске преко лица, грађани постали слијепи“, додао је Милачић.

Истакао је да је Црна Гора од јутрос у једном од најтежих тренутака у својој историји.

„На испиту, као никада до сада, смо сви ми, свако од нас, лично, да личније не може бити. Данас нас право у очи гледају наши преци. Данас нас право у очи гледа Свети Василије Острошки. Данас нас право у очи гледају наша дјеца, која заслужују претке достојне слободе. Ако их данас изневјеримо, боље да не постојимо“, нагласио је Милачић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала