Бугарска: Уместо што се свађају с нама, Македонци боље да пазе да не постану мањина у својој земљи

CC BY 2.0 / EU2017EE Estonian Presidency / Arno Mikkor / Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов
Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов - Sputnik Србија
Пратите нас
Власти Северне Македоније треба да се помире сa тим да преговори о приступању Европској унији не могу почети док Скопље и Софија не реше историјске спорове. Притом, док се свађају с нама, боље да припазе да не постану мањина у сопственој земљи, изјавио је министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов.

„Неколико пута сам говорио и македонском премијеру Зајеву и министру спољних послова Димитрову, чији је отац угледни бугарски грађанин, ког знам лично и код кога сам био у посети, кад је Никола Дмитров био мали. Свима сам им говорио: схватите да такво понашање неће проћи. Ако вам се чини да смо спремни да сарађујемо у тој варијанти коју ви желите – да ћемо између ваших научних измишљотина и лажи, које годинама сакупљате и историјских чињеница, на којима се ми базирамо, пристати на компромис – то се неће десити”, изјавио је министар у интервјуу информативном порталу Dir.bg.

Он уверава како се по том питању на Бугарску не може извршити притисак и да нико не треба да очекује да је неко може присилити и да ће се она уплашити. Каракачанов је истакао да су Македонци навикли на такве југословенске поступке у односима с Београдом.

Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов - Sputnik Србија
Министар одбране Бугарске: Нема компромиса са Северном Македонијом

Каракачанов сматра да је могуће да ће Македонци у једном тренутку открити да су сами постали мањина у својој земљи.

„Док се они свађају с нама који смо им најближи на свету, јер ми смо, на крају крајева, један народ у две државе, за 15-20 година, можда ће се као проблем појавити и то што ће сами бранити права своје мањине у сопственој земљи, јер ће Албанци постати већина”, закључио је Каракачанов.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала