Обрадовић: Друга фаза реакције власти - игнорисање, тражимо 60 минута на РТС

Пратите нас
Ушли смо у другу фазу нашег штрајка глађу, у првој је власт покушала да забашури наше захтеве и скрену пажњу јавности контраштрајком, контрамитингом, кривичном пријавом, а сада су ушли у нову фазу потпуног прећуткивања и игнорисања наших захтева и нашег постојања овде, рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Обрадовић је данас наставио шести дан штрајка глађу испред Народне скупштине, а од пре три дана у том штрајку је и његов страначки колега, народни посланик Иван Костић. Они су у четвртак прецизирали своје захтеве како би се, кажу, створила нормална и демократска атмосфера у друштву.

Обрадовић је изјавио да би омогућавање њему и његовом страначком колеги Ивану Костићу да у шездесетминутној емисији уживо, на Радио телевизији Србије, у вечерњем термину, образложе разлоге за штрајк глађу, био значајан корак у почетку дијалога и превазилажења политичке кризе.

Ако овог корака нема онда видимо да је власт спремна на све само да се не би чула друга страна, да грађани не би могли да чују глас опозиције, рекао је Обрадовић.

"Сва четири наша прва захтева не могу да се остваре ако се не оствари наш кључни, пети захтев, који се тиче конструктивног дијалога између власти и опозиције, одлагања избора и договороа о новом изборном термину који би био спроведен уз слободне и поштене изборе", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да би се тек одлагањем избора стекли услови да се и други њихови захтеви испуне. Оценио је и да су "прва четири захтева тест за власт да покаже своје право лице".

Обрадовић је рекао да у овој "другој фази" власт покушава да нађе "сто неких начина да их оптужи за нешто.

"Ко зна шта ће та медијска машинерија Бебе Поповића смислити само да се не би причало о наших пет захтева. Спречавају и да нам било ко приђе, иако људи овде долазе до ограде, било је дирљивих тренутака...", додао је.

Обрадовић и Костић навели су за телевизију Н1 да немају за сада никаквих здравствених тегоба.

Они су подсетили да су јуче упутили допис у којем траже да три изабрана лекара могу да их посете и дођу или на позив или у превентивну контролу, али, како су навели, још увек немају одговор.

Говорећи о кривичним пријавама због претњи које им стижу лично, породицама, или покрету, Обрадовић је рекао да пријава није поднета само због претњи особе која је синоћ ухапшена, већ и због других претњи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала