Путин: Ни сами не верујемо – изградили смо 16 болница за два месеца

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије је за само два месеца изградило 16 мултифункционалних медицинских центара за пацијенте с вирусом корона. Иако је у почетку било тешко поверовати да је то изводљиво, све је изграђено невероватно брзо и квалитетно, изјавио је руски председник Владимир Путин.
„За само два месеца, како је и планирано, иако, искрено говорећи, у почетку нисмо веровали да је могуће, али ипак се остварило, заслугом војног министарства изграђено је и опремљено свим потребним садржајима, свих 16 центара широм земље – од Калињинграда до Камчатке”, истакао је Путин на састанку о отварању медицинских центара Министарства одбране за лечење пацијената оболелих од ковид 19.

Руски председник поручио је да су медицински центри „изграђени у невероватно кратком року уз одговарајући квалитет радова”.

Како је Путин истакао, ови центри треба да ојачају потенцијал здравственог система у регионима, с обзиром да ће се у њима лечити и цивили.

Он је подсетио да је први такав центар у Нижњем Новгороду почео с радом 17. априла, а данас се отвара још осам нових медицинских центара.

Подсетимо, изградња центара почела је 20. марта у свим војним окрузима, од Калињинграда до Камчатке, на територији постојећих војних болница, а центри су грађени свакодневно у три смене.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала