Руски сенатор после изјаве Столтенберга: НАТО у агонији

© Sputnik / Яна Лапикова / Уђи у базу фотографијаПредседник комитета Савета Федерације за одбрану Франц Клинцевич
Председник комитета Савета Федерације за одбрану Франц Клинцевич - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО је у агонији – тим речима је руски сенатор, члан Комитета Савета федерације за питања одбране, Франц Клинцевич реаговао на изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга да Русија и Кина шире дезинформације како би повећале утицај међу државама Алијансе и ЕУ и њихову дестабилизацију у условима пандемије вируса корона.

Клинцевича брине то што политичар таквог ранга даје тако несмотрене и нетачне изјаве које су једним делом засноване на непровереним информацијама, а другим делом на информацијама, како каже, „не сасвим здравих људи“, посебно када је реч о наводном скривању броја умрлих од вируса корона у Русији.

„Све су то елементи психолошког притиска у информативном рату, који против нас воде одавно. Напад је најбоља одбрана. Међународни званичник таквог ранга даје дрску изјаву која је на ивици прекида дипломатских односа између две земље, не потврђујући тврдње ничим… “, каже сенатор.

Он додаје да је то агонија и да ти људи живе у лажи.

„Знају да их нико неће ништа питати и да ће проћи некажњено“, закључио је Клинцевич.

Британски „Фајненешел тајмс“ је раније објавио чланак у којем оптужује Русију да смањује податке о броју преминулих од вируса корона.

У априлу је у Москви и Санкт Петербургу преминуло 692 људи, али лист тврди да је прошлог месеца у тим градовима умрло 72 одсто више људи него што је био просек у последњих пет година.

Сличне тврдње објавио је и „Њујорк тајмс“, а руски званичници су затражили да ти медији демантују то што су објавили.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала