Странци у Америци моле Русију: Помозите нам да се вратимо својим кућама

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаАвион "Ербас А320" компаније "Аерофлот"
Авион Ербас А320 компаније Аерофлот - Sputnik Србија
Пратите нас
Држављани бивших совјетских република који живе у САД, у све већем броју се обраћају амбасади Руске Федерације како би добили могућност да се врате у своје земље где им живи родбина, саопштио је медијима амбасадор Русије у Америци Анатолиј Антонов.

Како је рекао, највише позива „упомоћ“ стиже од грађана Белорусије, Казахстана и Украјине, са молбом да се из САД пребаце за Русију, како би одатле стигли у своју земљу.

„Предстоји нам да урадимо много тога, они желе да стигну у своје земље како би се видели са својим породицама“, истакао је он.

Подсетимо, последњим авионом из Њујорка за Москву долетело је 369 људи, што је максималан број особа по лету у последњих неколико година.

„Такву оптерећеност нисмо имали одавно. То је својеврсни рекорд за нас“, додао је руски амбасадор.

Подсетимо, Русија је обуставила авио-саобраћај са другим земљама због пандемије корона вируса.

У последња 24 сата у Русији је од вируса корона оболело 10.598 људи, чиме је укупан број регистрованих случајева достигао 262.843, саопштио је нешто раније Оперативни штаб за борбу против вируса корона.

У штабу констатују да 42,5 одсто новооболелих није имало симптоме. У том периоду преминуло је 113 људи. Укупан број жртава короне достигао је 2.418.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала